21-23 Nisan 2024 tarihlerin Türkiye Ortodonti Derneği’nin bölgesel toplantısı kapsamında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ev sahipliğinde, Milli Mücadele dönemine adını altın harflerle yazdıran, her görenin milli duygularının kabardığı, el değmemiş doğal güzellikleriyle büyüleyen Çanakkale’yi ziyaret ediyoruz.

Onsekiz Mart Üniversitesi’nde gerçekleşecek Bilimsel Toplantı ile başlayan, iki farklı konaklama alternatifi, eşsiz manzaralı Radika Restaurant’ta keyifli bir akşam yemeği ve Çanakkale’nin mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerinden Troya Müzesi ve rehber eşliğinde kapsamlı bir şehitlik Turunu içeren gezimizle ilgili daha detaylı bilgiye aşağıda ulaşabilirsiniz.

Bilimsel Toplantı

22 Nisan Pazartesi sabah oturumunda gerçekleşecek olan ve çok değerli hocalarımızın konuşmalarını içeren Bilimsel Toplantı için 08:30’da otellerden otobüse transfer için çıkış yapılacaktır. Toplantı Onsekiz Mart Üniversitesi Terzioğlu Yerleşkesi’nde gerçekleşecek olup bu yerleşke Akol Otel Çanakkale’ye 6 km ve Üniversite Misafirhanesine 10 km mesafededir. Saat 09:00-12:00 arasında gerçekleşecek toplantımızda bir adet kahve molası da mevcuttur.

Konaklama

Gezi Programımıza Akol Otel Çanakkale ve Onsekiz Mart Üniversitesi Misafirhanesi olmak üzere iki farklı konaklama alternatifi dahil edilmiştir. Misafirlerimiz dilediği otelde konaklayabilecek olup her iki otelden de transfer mevcut olacaktır.

Akol Otel Çanakkale

Çanakkale Boğazı’na bakan, işlevsel ve modern bir binada yer alan bu otel, sahile ve çarşıya yürüme mesafesindedir. Bu otel için sunulan fiyat paketinde kahvaltı dahildir.

Ayrıca 22 Nisan Pazartesi günü için planlanan akşam yemeği Akol Otel’in teras katında bulunan Radika Restaurant‘ta gerçekleşecektir.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Misafirhanesi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Dardanos Yerleşkesi içinde yer alan ve üniversiteye bağlı olan bu misafirhane Çanakkale Havalimanına 8 km, Çanakkale şehir merkezine yaklaşık 13 km ve programımızın içerisinde yer alan Bilimsel Toplantının gerçekleşeceği Terzioğlu yerleşkesine 10 km mesafede bir konumda yer almaktadır. Bu otel için sunulan fiyat paketinde kahvaltı dahildir. Burada konaklamayı tercih edecek misafirlerimiz için otobüsle transfer mevcut olacaktır.

Akşam Yemeği

Radika Restaurant

22 Nisan Pazartesi günü için planlanan akşam yemeği Akol Otel’in teras katında bulunan Radika Restaurant’ta gerçekleşecektir. Asya ile Avrupa’nın bağlantı noktasını görebileceğimiz eşsiz bir boğaz manzarasına sahip Radika Balık Restaurant 7 çeşit serpme meze, 2 çeşit ara sıcak, Izgara balık, salata, tatlı, meyve ve 1 adet meşrubattan oluşan set menü ile keyifli bir akşam yemeği için gezi programımıza dahil edilmiştir.

Gezi Programları

Çanakkale Şehitlikleri

Çanakkale Savaşı’nın acılarını ve kahramanlıklarını anlatan bu topraklar, Türk ve dünya tarihinde derin izler bırakmıştır. Gelibolu Yarımadası’ndaki Şehitler Abidesi, Anzak Koyu’ndaki Anzak Mezarlığı ve diğer şehitlikler, ziyaretçilere saygı duymanın yanı sıra tarihi bir yolculuk yapma fırsatı sunar. Bu kutsal topraklarda, 23 Nisan gibi önemli bir tarihte dolaşırken, binlerce askerin fedakarlıklarını düşünmek, geçmişin hatıralarına saygı göstermek ve barışın değerini daha da iyi anlamak için önemli bir fırsat sunar. 23 Nisan Salı günü gezi programımız kapsamında tüm gün Çanakkale Şehitliklerini ziyaret edeceğiz. Tur programımızın ziyaret noktaları sırasıyla şu şekildedir;

  • Seyit Onbaşı Anıtı ve Mecidiye Tabyası
  • 1915 Hilali Ahmer Hastane Müzesi
  • Şehitler Abidesi
  • Anzak Koyu
  • Mehmetçiğe Saygı Anıtı
  • Kanlı Sırt
  • Alay Şehitliği
  • Conk Bayırı
  • Eceabat Tarihe Saygı Parkı

Troya Müzesi

Çanakkale’nin önemli müzelerinden biri olan Troya Müzesi, Çanakkale ili, Merkez İlçesi’ne bağlı Tevfikiye Köyü sınırları içinde yer alan, UNESCO’nun 1998 yılında Dünya Kültür Mirası Listesi’ne aldığı, Troya Antik Kenti girişinde yer almaktadır. 3.000 m2 sergi salonu, 11.200 m2 kapalı alana sahiptir. İnşasına 2013 yılında başlanılmış, 2015 yılında duran çalışmalara 2017 yılından bu yana devam edilmiş ve 2018 yılı Ekim ayında açılmıştır.

Eserler taş (mermer), heykel, lahit, yazıt, sunak, mil taşı, paleolitik balta ve kesiciler vb., pişmiş toprak seramikler, metal kaplar; altınlar, silahlar, sikkeler, kemik obje ve aletler, cam bilezikler, süs eşyaları, bardak, koku şişeleri, gözyaşı şişelerinden vb. oluşmaktadır. Müze bahçesinde, peyzaj ile birlikte taş eserler de, lahit, sütun, steller, sütun başlıkları vb. bütünlük oluşturacak şekilde sergilenmektedir.

Ziyareti oldukça keyifli olan müzede ayrıca görsel grafik tasarımlarla birlikte diorama (anın veya hikâyenin ışık oyunlarının da yardımıyla Üç boyutlu olarak modellenmesi) dokunmatik ekran ve animasyonlarla sergi ile anlatımları yapılmaktadır. 22 Nisan Pazartesi günü gezi programımız kapsamında üç saatlik bir zaman dilimi içerisinde bu değerli müzeyi hep birlikte ziyaret edeceğiz.